Az ANY Biztonsági Nyomda árbevétele nőtt, eredménye csökkent az első fél évben

Gazdaság, 2022.08.17

Az ANY Biztonsági Nyomda Nyrt. 23,26 milliárd forint konszolidált nettó árbevételt ért el az idei első fél évben, csaknem 4 százalékkal többet, mint az előző év azonos időszakában; konszolidált nettó eredménye 1,63 milliárd forint volt, 25,3 százalékkal kevesebb, mint egy évvel korábban.

A vállalat a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján szerdán közétett beszámolója szerint az első félévi kamat-, adófizetés és amortizáció előtti eredmény (EBITDA) 3,6 milliárd forint lett, 9,3 százalékkal csökkent az előző év hasonló időszakához viszonyítva.

Az üzemi eredmény 2,47 milliárd forint volt, 21,6 százalékkal alacsonyabb, mint az előző év azonos időszakában.

A jelentés szerint a bevétel 35 százaléka exportból származott, 2022 első fél évében 8,2 milliárd forint volt az export árbevétel, 3,8 százalékkal több, mint egy évvel korábban.

Az ANY közleménye idézi Zsámboki Gábort, a társaság vezérigazgatóját, aki kiemelte, hogy nehéz gazdasági környezetben sikerült felülmúlni a tavalyi rekord árbevételt. Jelezte azt is, hogy az árfolyamváltozásokat, a növekvő energiaköltségeket és a bérköltségek emelkedését egyre nehezebb érvényesíteni a termékek árában.

Tájékoztatása szerint idén is komoly műszaki fejlesztés zajlik a vállalatnál, a legkorszerűbb technológia mellett olyan nagy értékű gép kapcsolódik be a termelésbe, amihez hasonló mértékű beruházás még nem volt az ANY több mint másfél évszázados történelmében.

A társaság részvényeit a BÉT prémium kategóriájában jegyzik, a papír szerdán 1555 forinton zárt, az elmúlt egy évben a legmagasabb ára 1850 forint, minimuma 1460 forint volt.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!