Az Appeninn ingatlaneszközeinek értéke 25 százalékkal nőtt tavaly

Gazdaság, 2020.03.27

Az Appeninn Nyrt. ingatlaneszközeinek értéke 25 százalékkal, 118 millió euróról 148 millióra, mintegy 50 milliárd forintra nőtt tavaly.

A Budapesti Értéktőzsde prémium kategóriájában jegyzett ingatlanpiaci társaság pénteki közleménye szerint a 2019-es átfogó eredmény meghaladta a 10,2 millió eurót (több mint 3,3 milliárd forint.) Az eredményben meghatározó tétel az ingatlanokon elért közvetlen fedezet, vagyis a bérleti díjak és a fenntartási költségek különbsége, ami 6,4 millió eurót (2 milliárd forint) ért el a 2018. évi 4,2 millió euró után, azaz 50 százalékkal nőtt.

A változó piaci körülmények miatt a társaság ingatlanállományának éves felértékelése a 2018-as 16 millió eurónál kisebb, 7,9 millió eurós növekményt hozott (2,5 milliárd forint). Ezért a nemzetközi számviteli szabályok szerint számított bruttó működési eredmény (EBITDA) összességében csökkent 2018-hoz képest - közölték.

A társaság a Magyar Nemzeti Bank (MNB) által meghirdetett növekedési kötvényprogramban való részvétel során, illetve az idei év elején közzétett frissített üzleti stratégiájában megfogalmazott céloknak megfelelően a következő években is dinamikus növekedésre törekszik, ezért a társaság igazgatótanácsa azt javasolja a közgyűlésnek, hogy a teljes egyedi adózott eredmény kerüljön eredménytartalékba. Az igazgatótanács javaslatát a jelenleg globálisan terjedő járvány kapcsán kialakult rendkívüli állapotok is formálták, amelyek ugyancsak indokolják eredménytartalék képzését.

A közleményben kitértek arra is, hogy az Appeninn Nyrt. igazgatótanácsa felhatalmazást kér a közgyűléstől saját részvény vásárlásának lehetőségére. A társaság a tervei szerint élni is kíván ezzel a következő időszakban, hogy tovább erősítse a befektetői bizalmat, illetve növelje a részvényesi értéket. Az előterjesztés szerint az igazgatótanács 18 hónapon keresztül, az alaptőke legfeljebb 5 százalékát elérő mértékben, a mindenkori piaci ár plusz-mínusz 20 százalékos sávjában vásárolhatna saját részvényt.

Az Appeninn Nyrt. részvényeivel a Budapesti Értéktőzsde prémium kategóriájában kereskednek, a papír pénteken forinton zárt, az elmúlt egy évben 196 és 547 forint között forgott.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!