Az Auchan évente több százmillió forint értékű élelmiszert tud megmenteni a Munch-csal

Gazdaság, 2024.05.15

Az Auchan az idén tavasszal két magyarországi áruházával csatlakozott a Munch élelmiszermentő rendszerhez, a cég már a jelenlegi napi átlagos csomagszámmal is évi 246 millió forint értékű élelmiszert tudna megmenteni; a csomagszám azonban a következő időszakban várhatóan emelkedni fog, mivel a szolgáltatás mostanra a teljes, 22 áruházból álló hálózatra kiterjed - tájékoztatta az Auchan Magyarország Kft. az MTI-t közleményben szerdán.  

Az Auchan "Maradtmég" néven indította el ételmentő mozgalmát, csatlakozva a Munch magyar fejlesztésű platformhoz. A Munch-on keresztül ma már több mint 130 étterem, pékség, bolt és szálloda értékesíti kedvezményesen az el nem adott, de jó minőségű ételeit. A Munch célja az élelmiszerpazarlás visszaszorítása és a társadalmi felelősségvállalás népszerűsítése.

Az Auchan áruházaknál háromféle "meglepetéscsomag" készül, az adatok szerint a főként hűtött élelmiszereket tartalmazó mix a legnépszerűbb. Az áruházlánc kiemelten kezeli a zöldség-gyümölcs csomagokat, amelyekbe kizárólag a részletes minőségi előírásoknak megfelelve kerülhetnek be termékek. A vállalat célja, hogy 2026-ra egyáltalán ne kelljen kidobni zöldséget és gyümölcsöt.

Az eredeti árhoz képest akár 66 százalékos kedvezménnyel lehet hozzájutni az összeállított doboz termékeihez - közölték. A csomagok értéke és a kedvezményes ár minden Auchan áruházban egységes, de a csomagokban szereplő termékek a készlettől függően áruházanként változnak.

A nyilvánosan elérhető cégadatok szerint az Auchan Magyarország Kft. 2022-ben 354 milliárd forint nettó árbevételt ért el, ami szinte azonos a megelőző évivel. A társaság üzemi tevékenységének eredménye 2022-ben 2,8 milliárd forint volt a 2021. évi 9,4 milliárd forint után.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!