Az AutoWallis 4-6,5 milliárd forintos nyilvános forrásbevonást tervez

Gazdaság, 2021.07.12

További növekedési terveinek finanszírozásához 4-6,5 milliárd forintos nyilvános intézményi és lakossági forrásbevonást tervez az AutoWallis Nyrt. az idei év második felében, a forrásbevonás túljegyzés esetén lehet magasabb - közölte a cég az MTI-vel hétfőn.

A nyilvános részvénykibocsátás elsődleges célja az AutoWallis Csoport növekedési terveinek finanszírozása, emellett fontos cél a társaság részvénypiaci súlyának, a részvény likviditásának növelése.

Ormosy Gábor, a társaság vezérigazgatója elmondta: a forrásbevonáshoz a Magyar Nemzeti Bank által jóváhagyott tájékoztatóra van szükség, amelynek tervezetén már dolgoznak. Emlékeztetett, hogy az AutoWallis számára nem ez lesz az első tőkepiaci forrásbevonás, ugyanakkor a lakosság számára ez lehet az első lehetőség, hogy részt vegyen a társaság tőkeemelésében.

A közleményben felidézik: legutóbb tavaly decemberben hajtott végre sikeres, 1,4 milliárd forint összegű tőkeemelést az AutoWallis három neves intézményi befektető (Széchenyi Alapok, Generali Alapkezelő Zrt., Dialóg Befektetési Alapkezelő Zrt.) részvételével. A vezérigazgató kiemelte: a társaságnak már most is több mint 2300 lakossági befektetője van, de céljuk, hogy ezen kört és a közkézhányadot tovább bővítsék, így hozzájáruljanak a részvények likviditásának növekedéséhez. A lakossági értékesítésen kívül az AutoWallis további intézményi befektetők bevonását is tervezi. Ormosy Gábor elmondta: növekedési terveik célja, hogy az AutoWallis Csoport az évtized végére a közép-kelet-európai régió meghatározó autókereskedelmi és mobilitási szolgáltatója legyen.

Az AutoWallis Nyrt. az idén az első negyedévben az egy évvel korábbinak majdnem két és félszeresére, 48,7 milliárd forintra növelte árbevételét, és a tavalyi 582 millió veszteséggel szemben 406 millió forintos nyereséget ért el.

Az Autowallis Nyrt. részvényeivel a Budapesti Értéktőzsde prémium kategóriájában kereskednek. A részvények árfolyama egy éven belül 120 forinton tetőzött, a legalacsonyabb értékük 76 forint volt.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!