Az AutoWallis céget alapított a jegybanki kötvényprogramban bevont forrás felhasználására

Gazdaság, 2020.05.15

Az AutoWallis megalapította az AW Csoport Szolgáltató Kft.-t, amely kizárólag a leányvállalatainak nyújt nem engedélyköteles pénzügyi szolgáltatásokat, hogy biztosítsa a Magyar Nemzeti Bank (MNB) Növekedési kötvényprogramja keretében április elején bevont mintegy 3 milliárd forint hatékony és transzparens kezelését - közölte a cég.

A pénteki tájékoztatás szerint a kötvényprogrammal az AutoWallis 10 éves futamidejű fix és alacsony kamatozású forrásra tudta cserélni rövid lejáratú és változó kamatozású finanszírozási kereteinek egy részét, ami érdemi versenyelőnyt eredményez számára.

Ez cégcsoport-szinten mintegy 300 millió forint kamatköltség-megtakarítást jelenthet, de ha a rövid távú készletfinanszírozások kamatköltségei a következő években drágulnak, akkor ennek a többszörösét is elérheti a versenyelőny - közölte a vállalat.

A kiváltott banki hitelek a tervezett akvizíciók megvalósítására használható forráskeretet jelenthetnek a cégcsoportnak - tették hozzá.

Az AutoWallis Nyrt. részvényeivel a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) prémium kategóriájában kereskednek. A papír záróára csütörtökön 69,1 forint volt. Az elmúlt egy évben a részvények legmagasabb árfolyama 147 forint, a legalacsonyabb 51,2 forint volt.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!