Az AutoWallis fő tulajdonosa 560 millió forint felvett osztalékot visszafizetett a társaságnak

Gazdaság, 2019.05.13

Az AutoWallis Nyrt. osztalékelsőbbségi részvényeinek tulajdonosa, a Veres Tibor tulajdonában lévő Texber Kft. a számára osztalékként kifizetett 575 millió forintból 560 millió forintot fizetett vissza a vállalatnak, a cég növekedési stratégiájának támogatása érdekében - közölte az AutoWallis hétfőn az MTI-vel.

Az 560 millió forint visszafizetésével a Texber Kft. egyúttal magára vállalta az AutoWallis egy korábbi részvényesének a társasággal szembeni kötelezettségét.

A közlemény idézte Ormosy Gábort, az AutoWallis vezérigazgatóját, aki kifejtette: a befolyt összeget a tervek szerint a csoport tevékenységének várható bővüléséhez szükséges vállalatfejlesztési, felvásárlási, továbbá ingatlan projektek finanszírozására fordítják. Hozzátette, hogy a vállalat tervei szerint öt év alatt megduplázzák a tavalyi árbevételt, az ehhez szükséges stratégiát május 22-én mutatják be.

Az AutoWallis Nyrt. vagyonkezeléssel foglalkozik, portfóliójába autóipari befektetések tartoznak. A csoport négy tagvállalata Magyarországon, valamint a közép és délkelet-európai régióban gépjármű- és alkatrész kis- és nagykereskedelemmel, szerviz szolgáltatásokkal, rövid- és hosszú távú gépjármű-kölcsönzéssel foglalkozik. A csoport tagjai közé tartozik a Wallis Automotive Europe, a Wallis Motor Pest, a Wallis Motor Duna valamint a Wallis Autókölcsönző. Az AutoWallis csoport nemzetközi pénzügyi beszámolási standardok (IFRS) alapján számított konszolidált árbevétele 2018-ban 65,5 milliárd forint volt.

Az AutoWallis Nyrt. részvényeivel a Budapesti Értéktőzsde standard kategóriájában kereskednek. Hétfőn a papírok árfolyama 1,20 százalékkal, 126 forintra erősödött, az elmúlt egy évben a részvények legmagasabb árfolyama 266 forint, a legalacsonyabb 85 forint volt.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!