Az Egyesült Államokban a kiadott építési engedélyek és a megkezdett lakóingatlan-építések száma egyaránt csökkent májusban

Gazdaság, 2024.06.20

Az Egyesült Államokban a kiadott építési engedélyek és a megkezdett lakóingatlan-építések száma egyaránt csaknem négyéves mélypontra csökkent májusban a washingtoni kereskedelmi minisztérium statisztikai intézete, a Census Bureau csütörtöki jelentése alapján.

Májusban a kiadott építési engedélyek száma szezonális kiigazítással és évesítve havi összevetésben 3,8 százalékkal 1,386 millióra, 2020 júniusa óta a legalacsonyabbra csökkent, miután áprilisban 1,44 millióra esett. Elemzők ezzel szemben bővülésre, 1,45 milliós májusi adatra számítottak.

A megkezdett lakóingatlan-építések száma szezonális kiigazítással és évesítve májusban az előző havihoz képest 5,5 százalékkal, 1,277 millióra, 2020 júliusa óta a legalacsonyabbra esett májusban azt követően, hogy egy hónappal korábban, áprilisban 1,352 millióra emelkedett. A májusi adat elmaradt az 1,370 milliós elemzői várakozásoktól.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!