Az elmúlt héten növekedett az első alkalommal munkanélküli segélyért folyamodók száma az Egyesült Államokban

Gazdaság, 2021.04.08

Az elmúlt héten a várt csökkenés helyett nőtt az előző hetihez képest az első alkalommal munkanélküli segélyért folyamodók száma az Egyesült Államokban a washingtoni munkaügyi minisztérium csütörtöki jelentése alapján.

Az elmúlt héten szezonális kiigazítással 744 ezren folyamodtak első alkalommal munkanélküli segélyért az Egyesült Államokban, többen az előző heti 728 ezernél és többen a várt 680 ezenél.

Az első alkalommal benyújtott munkanélküli segélykérelmek négy heti mozgóátlaga az elmúlt héten 723 ezerre emelkedett az előző heti 721 ezerről.

A segélykérelmek száma már sorban a hetedik hete tartózkodik 800 ezer alatt és a második hete emelkedik a 11. héten 658 ezernél elért idei mélyponthoz képest.

A heti munkanélküli segélykérelmek száma a tavaly április 2-i héten érte el csúcspontját 6,867 millión.

A 800 ezer alatti heti segélykérelmek száma a munkaerőpiaci helyzet javulását jelzi azzal együtt, hogy az elmúlt héten publikált adatok szerint márciusban 916 ezerrel nőtt a nem mezőgazdasági ágazatokban foglalkoztatottak száma, hét hónapja a legnagyobb számban. A februárban regisztrált álláshirdetések száma pedig két éve a legmagasabb szintet érte el.

Az ellátásban részesülő munkanélküliek száma a március 27-i héten az előző hetihez képest 16 ezerrel 3,734 millióra csökkent, ami egy éve, a 2020. március 21-i hét óta a legalacsonyabb szám.

Az ellátásban részesülő munkanélküliek száma a tavaly május 21-i héten érte el csúcspontját 24,912 millión.
https://www.dol.gov/ui/data.pdf
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!