Az innovatív pénzügyi megoldásoké a jövő

Gazdaság, 2021.11.26

A digitalizáció a jelent és a jövőt meghatározó, megállíthatatlan folyamat, amelyből a pénzügyi megoldások sem maradhatnak ki.

Flexibill A fintech (Financial Technology) cégek kicsik és fiatalok, így kellően rugalmasak és innovatívak, hogy az Y és a Z generációk elvárásainak megfeleljenek.

Ám míg a kezdeti időben a pénzügyi digitalizáció az innovatív pénzügyi megoldásokat szállító fintech startupok és a bankok közötti versenyről szólt, napjainkra mindkét fél érdeke valamiféle innovatív kooperáció megvalósítása lett, amelynek elsődleges célja a minél magasabb ügyfél-elégedettség elérése. A fintech cégek újraértelmezik a bankolási folyamatokat, a bankokénál egyszerűbb és könnyebben elérhető lehetőséget kínálnak az ügyfeleknek.

Újragondolt számlázó rendszerek

Az automatizálás alapvető elvárássá nőtt napjainkra az élet egyre több területén annak okán, hogy így időt lehessen megtakarítani. Leginkább az ismétlődő feladatok automatizálhatók. A pénzügyi területeken, a számlázásban sincs ez másképp.  

Intelligens számlázó használatával a számlakiállítás és számlaküldés automatizálttá tehető, ezzel idő és erőforrás takarítható meg. Ezek a rendszerek ma már nemcsak online számlázók, hanem annál többet nyújtanak. Integrálhatók különféle webáruházmotorokba, ügyviteli, könyvviteli, CRM-rendszerekbe, ezáltal egész folyamatok automatizálhatók.

Hatékonyság mindenek felett

Számos online számlázó alkalmaz automatikus e-számlázási megoldásokat, így a rugalmas rendszernek köszönhetően bármilyen szervezethez adaptálható, közösen fejlődve ügyfeleikkel, a legújabb innovatív technológiákat alkalmazva.

A felhőalapú online számlázó rendszerek nagy előnye, hogy bárhonnan, bármikor és bármilyen eszközön - mobil, tablet, PC - elérhető a nap 24 órájában. A számlakiállítás sohasem volt még ilyen egyszerű.  

Nemcsak hogy NAV-kompatibilis a rendszer, hanem az adatszolgáltatás is automatizált az adóhatóság felé.  

Az intelligens számlázási mód használata

csökkenti céged pénzügyi műveleteinek (postázás, iratkezelés, számlázás, adategyeztetés) költségét, az így megspórolt pénzt másra költheted 
minimalizálja az emberi tévedésből származó hibákat, helyette stabil, automatizált folyamatokat alakít ki
a pénzügyeid alakulását grafikonokon kísérheted figyelemmel a jobb átláthatóság érdekében
a rendszer figyeli a határidőket, figyelmezteti ügyfeleidet a késedelemre

Az online számlázók használatával a számlázási folyamatok tervezhetőek, kiszámíthatóak és bárhonnan nyomon követhetőek.

Egy másik, kevésbé elterjedt innovatív pénzügyi megoldás

Ne várj a lassan fizető vevőidre, ha likviditási problémáid vannak, vedd igénybe a faktoring finanszírozást akár kezdő vállalkozóként is. Digitális faktoring esetén a teljes folyamat online történik.

A faktorálás keretében a faktor megvásárolja a hosszabb fizetési határidejű, még le nem járt számlaköveteléseidet, így akár 24 órán belül hozzájuthatsz a pénzedhez.  

(Webrádió)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!