Az ITM arra ösztönzi a cégeket, hogy csatlakozzanak a mentorprogramjához

Gazdaság, 2021.09.24

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium arra ösztönzi a magyarországi vállalatokat, hogy csatlakozzanak a Bosch példájára a Tanítsunk Magyarországért programhoz - mondta György László, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) államtitkára a globális társaság budapesti fejlesztési központjában pénteken.

Kiemelte: újraindították a program "vállalati mentorlábát", s ennek keretében 10 cég 19 telephellyel - köztük a Bosch 7 telephellyel - társult a kezdeményezéshez.

A program célja az, hogy a kistelepülésen élő fiatalok megismerkedhessenek a munka világával és a szakmákkal a vállalatok helyszínein, egyetemi mentorok segítségével - ismertette az államtitkár a diákoknak és a sajtónak szervezett eseményen.

A programban 2019 óta több mint 5000 általános iskolás diák és egyetemista mentor vett részt közel 100 településről - tájékoztatott a szakpolitikus. A programhoz korábban 23 cég csatlakozott vállalva azt, hogy megnyitja irodáit és műhelyeit a diákok előtt - jelezte.

György László szerint az ITM célja, hogy 2023-ra minden olyan magyarországi diákhoz eljusson a program, akinek segíthet az eligazodásban. A Bosch csatlakozását a kezdeményezéshez mérföldkőnek nevezte, amire korábban "álmukban sem mertek volna gondolni".

Szászi István, a Bosch csoport vezetője Magyarországon és az Adria régióban az eseményen elmondta: vállalatuk azért kötelezte el magát a program mellett, mert hiszik, hogy mindenkinek meg kell adni az esélyt a képességei kibontakoztatására.

A vállalat számára kiemelten fontos érték a tudás, ami a cég folyamatos fejlődésének a záloga is egyben - jegyezte meg a vállalat vezetője. A társaság küldetésének tekinti a fiatalok mentorálását, akik közül kerülnek ki a jövő mérnökei, fejlesztői vagy tudósai - fűzte hozzá.

Szászi István felidézte, hogy Robert Bosch egy 12 gyermekes földműves családba született, sikeres pályafutását pedig annak köszönhette, hogy a családban nagy figyelmet szenteltek az oktatás fontosságának.

A Tanítsunk Magyarországért program az ITM, az Emberi Erőforrások Minisztériuma, a Klebelsberg Központ és a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája összefogásával jött létre.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!