Az M1-es közelében kamionparkoló épül Tatabányán

Gazdaság, 2022.12.01

Az M1-es Tatabánya-Óvárosi lehajtójánál hárommilliárd forintos beruházással 150 férőhelyes, őrzött kamionparkolót épít a Tatabánya Parking Kft. - mondta el csütörtöki sajtótájékoztatóján a társaság ügyvezetője.

Hegedüs Mihály tájékoztatása szerint a vállalkozás a beruházáshoz ötven százalékos, vissza nem térítendő közvetlen uniós támogatást kapott; a csaknem hathektáros terület az autópálya mindkét oldaláról elérhető lesz.

A projekt földmunkáit 2023 áprilisában kezdik meg, a létesítmény első ütemének átadása 2024 januárjára várható.

További pályázatok eredményességétől függően itt alakítanák ki Magyarország első nyilvános hidrogéntöltő-állomását, melyet személy- és teherautók is használhatnának, illetve 17 darab, 350 kilowattos villámtöltő állomást építenének elektromos teher-és személygépjárműveknek.

A további tervekben szerepel sofőrszállás és étterem létesítése, valamint a létesítmény lehetőséget nyújtana önvezető kamionok parkolási rendszerének tesztelésére.

A kamionparkolóban fogadhatnak védett rakományokat, illetve el tudnák különíteni a veszélyes árut szállító járműveket. A számos kényelmi berendezéssel ellátott létesítményben biztonsági kerítés, állandó portaszolgálat és videófelügyelet állna a használók rendelkezésére - ismertette az ügyvezető.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!