Az MKB Bank elérte 2020-ra kitűzött célját

Gazdaság, 2021.03.25

A bizonytalan gazdasági környezet és az operatív kihívások ellenére az MKB Bank elérte a 2020-ra kitűzött célját, és pozitív eredménnyel zárta az évet - mondta Ginzer Ildikó, az MKB Bank Nyrt. üzleti és általános vezérigazgató-helyettese telefonos sajtókonferenciáján csütörtökön.

A pénzintézet korrigált konszolidált adózás utáni eredménye 21,96 milliárd forintot tett ki tavaly, ami 41 százalékos visszaesést jelent 2019-hez képest.

A bank jelentése szerint a negyedik negyedévben az eredmény 800 millió forint veszteségbe fordult át a második negyedévben kimutatott 15,52 milliárd forintos plusz után.

A vezérigazgató-helyettes kiemelte: a pénzintézet tőkepozíciója igen erős, a társaság saját tőkéje a negyedik negyedévben az egy évvel korábbihoz mérve 5,7 százalékkal 209,77 milliárd forintra nőtt; ez a harmadik negyedévhez képest 2 százalék feletti emelkedést jelent.

Ginzer Ildikó felhívta a figyelmet arra, hogy az MKB Banknál 2020-ban jelentősen növekedtek mind a betétek, mind a hitelkihelyezés.

A jelentés alapján a betétek október-decemberben 1862,2 milliárd forintra nőttek, ami az előző negyedévhez képest 17,7 százalékos, az egy évvel korábbihoz mérve 51,8 százalékos bővülést jelent. A bruttó hitelek a negyedik negyedévben 1159,9 milliárd forintra nőttek, ami negyedéves alapon 7,8, éves alapon 18,8 százalékos növekedésnek felel meg.

A nagyarányú betét beáramlás hatására a mérlegfőösszeg a negyedik negyedévben 2781,6 milliárd forintra nőtt, ami éves alapon 58 százalékos növekedést jelent.

A pénzintézet jelentésében felidézik, az MKB csoport többségi tulajdonosa a Magyar Bankholding Zrt. lett december 15-én. Az új egységes nagybank 2023-ban indulhat Magyarországon, miután a Magyar Bankholding elfogadta a Budapest Bank, az MKB Bank és a Takarékbank egyesülésére vonatkozó ötéves üzleti stratégiát - közölték.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!