Az MNB mintegy 110 millió forinttal támogatta a Nemzetközi Gyermekmentő munkáját

Gazdaság, 2019.01.14

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) a tavalyi évben mintegy 110 millió forinttal támogatta a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat (NGYSZ) munkáját és rajta keresztül a hátrányos helyzetű gyerekeket.

Az NGYSZ hétfői közleményében felidézi, hogy az MNB minden évben pályázatot hirdet, amelyre olyan tanulók jelentkezhetnek, akik az általános iskola első és második osztályát befejezték, tanulmányi átlaguk 4,5 fölött van, és családjukban az egy főre jutó havi jövedelem nem haladja meg a 46 000 forintot. A jó tanulmányi eredmény megőrzése esetén egészen a diploma megszerzéséig kaphatják az ösztöndíjat. Azok a diákok, akik nem tudják teljesíteni a 4,5-ös tanulmányi átlagot, egy előzetes jelzést követően kiesnek az ösztöndíjprogramból. A bank és az NGYSZ tavalyi megállapodása értelmében 12 hónapon keresztül, összesen 12 600 000 forintot fordítottak harminc hátrányos szociális helyzetű, jól tanuló gyermek segítésére a 11 évvel ezelőtt alapított ösztöndíjából.

Az MNB a szolgálat egészségügyi programját is támogatta 2018-ban. 15 millió forinttal segítette a Gyermekmentő Teréz körúti rendelőjébe és a fóti Lovasterápiás Központjába járó gyermekek terápiáját, fejlesztését, továbbá ötmillió forinttal járult hozzá magyarországi és határon túli gyerekeknek a Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő (NEAK) által nem támogatott kezeléseihez és műtétjeihez.

A jegybank további 42 millió forinttal segítette az NGYSZ Teréz körúti központjában készülő fogorvosi és gyermeknőgyógyászati rendelő kialakítását, valamint a szervezet meglévő mobil fogászati buszának továbbfejlesztését. A bank 7,5 millió forinttal járult hozzá mobil ultrahangkészülékek vásárlásához, amelyeket az NGYSZ gyermeknőgyógyászati rendelőjében, valamint nőgyógyászati szűrőkamionjában helyeznek el.

Az MNB a fóti Lovasterápiás és Oktató Központban kialakításra kerülő mozgáselemző rendszert 21 millió forinttal támogatta, valamint hatmillió forinttal segítette a tavalyi Városligeti Gyermeknap kulturális programjának megvalósulását is - olvasható az MTI-hez eljuttatott közleményben.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!