Az MVM 347 milliárd forintra emelte klubhitele keretösszegét

Gazdaság, 2020.01.21

Az MVM Magyar Villamos Művek Zrt. 347 milliárd forintra emelte klubhitele keretösszegét, a 2017-ben megkötött rulírozó klubhitelszerződés módosításáról hétfőn írták alá a megállapodódást egy tizenhárom tagú nemzetközi bankkonzorciummal hétfőn - közölte a társaság kedden az MTI-vel.

A tájékoztatás szerint a tranzakció az MVM Csoport finanszírozási stratégiája végrehajtásának része, ami a hosszú lejáratú források lejárati profiljának optimalizálására irányul.

A módosított hitelszerződés 5 éves futamidejű, és 2 évvel meghosszabbítható.

A közleményben hangsúlyozták, hogy az általános vállalatfinanszírozási célú hitelkeret a működés és beruházások finanszírozásán keresztül, hozzájárul a hazai villamosenergia-termelés hatékonyságának javításához, az energia- és a földgázellátás biztonságának fenntartásához.

Sum János, az MVM Zrt. gazdasági vezérigazgató-helyettese a közlemény szerint elmondta: a szerződésmódosítás létrejötte megerősíti a hazai és nemzetközi finanszírozó partnerek MVM Csoport jövőbeli működésébe, stabil versenyképességébe vetett bizalmát, és alátámasztja a társaságcsoport iránti elkötelezettségét.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!