Az Opus Global ...

Gazdaság, 2019.10.16

Az Opus Global Nyrt. közvetett tulajdonában álló Mátrai Erőmű Zrt. kedden arról döntött, hogy megemeli leányvállalata, a Mátrai Erőmű Bányászati Mélyépítő Kft. törzstőkéjét 250 millió forinttal 500 millió forintra - jelentette be az Opus Global szerdán a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján.

A tőkeemelés célja, hogy a kft. bővíteni tudja tevékenységét, és belépjen a bányák segédgépekkel történő kiszolgálásába a szükséges földmunkagépek egy részének megvásárlásával.

Az emelést az egyszemélyes tulajdonos Mátrai Erőmű Zrt. teljesíti október 31-ig.

Az Opus MTI-hez eljuttatott közleménye szerint a kft. tevékenységi körének bővítése új munkahelyeket teremt a Mátrai Erőművet kiszolgáló bányákban, Visontán és Bükkábrányban.

A Mátrai Erőmű Zrt. 100 százalékos tulajdonába tartozó kft. az anyacéggel kötött keretszerződés értelmében 5 éven át, napi 24 órában támogatja majd segédgépekkel a bányagépek munkáját a visontai és bükkábrányi bányák területén. Az anyavállalat pénzbeli vagyoni hozzájárulásából lánctalpas dózereket és rakodógépeket szereznek be.

A Mátrai Erőmű Bányászati Mélyépítő Kft. 2019. július 1-jétől végez kiskotrós és segédgépes munkákat Visonta keleti bányaterületén. Azért, hogy a cég hatékonyan elláthassa új feladatát, a Mátrai Erőmű Zrt. igazgatósága a társaság törzstőkéjét korábban már emelte, akkor 83 millió forintról 250 millió forintra.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!