Az Opus Global mégsem pályázik az E.On Energiakereskedelmi Kft.-re

Gazdaság, 2020.06.04

Az Opus Global Nyrt. igazgatósága nem újította meg kötelező érvényű vételi ajánlatát az E.On Energiakereskedelmi Kft.-re (EKER) - derül ki a társaság Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján csütörtökön közzétett tájékoztatásából.

Mint írják, az Opus Global igazgatósága a Covid-19 okán kialakult pandémiás helyzet, valamint a jelen piaci körülmények gondos mérlegelését követően nem újította meg kötelező érvényű ajánlatát az E.ON SE pénzügyi tanácsadója, a BNP Paribas Corporate Finance részére, miszerint potenciális vevőként részt vesz az E.on Hungária Zrt. által az EKER 100 százalékos üzletrészére kiírt többkörös pályáztatási folyamatban.

Az Opus Global február 10-én jelentette be, hogy kötelező érvényű ajánlatot tett az EKER 100 százalékos üzletrészére, amely az E.On Hungária Zrt. tulajdonában van. A február 7-én benyújtott ajánlat szerint az EKER közvetlen 100 százalékban az Opus leánycége lenne, a vételárhoz pedig nem kapcsolódna közvetlenül banki finanszírozás. A végső tranzakciós dokumentáció kidolgozására az értékelés alapján a végső tárgyalási körbe bejutott potenciális vevőjelöltek számára nyílik lehetőség - írták akkor.

Az Opus Global Nyrt. 25 forint névértékű részvényeivel a BÉT prémium kategóriájában kereskednek, a papír csütörtökön 277,5 forinton zárt, 4,5 forinttal, 1,6 százalékkal alacsonyabban az előző záróárnál. Az elmúlt egy évben a részvények legalacsonyabb ára 129,2 forint, a legmagasabb pedig 482,8 forint volt.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!