Az OTP-csoport által kezelt ingatlanalapok tulajdonába kerültek a Corvin Irodák

Gazdaság, 2018.11.30

A Futureal-csoport eladta az OTP Ingatlan Befektetési Alapkezelő Zrt. által kezelt alapoknak a közel 80 000 négyzetméter bruttó irodaterülettel rendelkező Corvin Irodákat - közölte a Futureal-csoport és az OTP-csoport pénteken az MTI-vel.

A közlemény szerint az adás-vétel részei a már elkészült irodakomplexumok (Corvin ONE, a Corvin Towers és a Corvin Corner), amelyeket az OTP Ingatlanbefektetési Alap vásárolt meg, és a még építés alatt álló Corvin Technology Park. Ez utóbbi megvásárlására az OTP Ingatlan Befektetési Alapkezelő Zrt. által tavaly év végén elindított OTP Prime Ingatlanbefektetési Alap kötött elővásárlási szerződést. Az OTP Ingatlan Befektetési Alapkezelő Zrt. az OTP Bank 100 százalékos tulajdonában van.

A közlemény idézte, Futó Gábort, a Futureal-csoport alapítóját, aki kifejtette, a felszabaduló források a csoport további fejlődésének adnak biztos alapot. A társaság az elmúlt években a közép-európai térség egyik vezető ingatlanfejlesztő és befektető cégcsoportjává vált. Jelenleg 30 építés alatt álló projektet kezelnek, amelyek összértéke meghaladja az 1 milliárd eurót, bruttó összterületük pedig a 700 ezer négyzetmétert - tette hozzá.

Perlaky Zsolt, az OTP Ingatlan Befektetési Alapkezelő Zrt. ingatlangazdálkodási igazgatója arról számolt be, hogy az elmúlt egy évben az OTP Ingatlanbefektetési Alap nettó eszközértéke dinamikusan emelkedett, 170 milliárd forintos értéknövekedésével megközelítette a 380 milliárd forintot.

A Futureal-csoportot Európa 10 legnagyobb ingatlanfejlesztője között tartják számon. A cégcsoport alapítása óta több mint 100, összesen több mint 2 millió négyzetméter bruttó alapterületű ingatlanfejlesztési projektet valósított meg, 3 milliárd euró értékben.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!