Befejeződött a napkori Gémtech Kft. egymilliárdos kapacitásbővítő beruházása

Gazdaság, 2019.08.05

Több mint egymilliárd forintból fejlesztette gyártókapacitását az elsősorban acélszerkezetek gyártásával foglalkozó, napkori székhelyű Gémtech Gépészeti Mérnöki Technológiai Tervező és Gyártó Kft. - közölte a társaság az MTI-vel.

A fejlesztés keretében egy új könnyűszerkezetes lakatos üzemcsarnok épült meg, emellett két, többfunkciós esztergagépet, illetve egy huszonöt tonna teherbírású híddarut és egy száz tonna teherbírású darupályáját vásároltak. A Gémtech Kft. ezzel áramfejlesztő motorok, turbinák, valamint emelő- és anyagmozgató gépek, daruk és azok részegységeinek gyártására irányuló tevékenységét fejlesztette és új termelési kapacitást alakított ki - olvasható közleményükben.

A beruházás megvalósításához a cég mintegy 500 millió forintot a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program pályázatán nyert el vissza nem térítendő hazai és uniós támogatásként. A beruházásnak köszönhetően a vállalat közel hetven munkahelyet tud megőrizni.

A 2009-ben alakult, egyedi gépgyártással és forgácsolással, nagy méretű hídelemek, daruk, generátor és turbina alapkeretek, illetve acélszerkezetek gyártásával foglalkozó cég 2014-ben felépített egy kétezer négyzetméteres gyártócsarnokot 330 millió forintból a napkori gyártóegységben, majd a másik, Nyíregyházán lévő telephelyükön 2015-ben egy új termelésellenőrzési- és irányítási rendszert fejlesztettek ki csaknem 467 millió forintból. A cég 2016-ban egy újabb, szintén kétezer négyzetméter alapterületű ipari gyártócsarnokot épített fel mintegy egymilliárd forintból, 500 millió forintos támogatással.

A nyilvános cégadatok szerint a Gémtech Kft. 2018-ban 4,6 milliárd forintos nettó árbevétel mellett 863 millió forint adózott eredményt ért el. A cég árbevétele 2017-ben 3,4 milliárd forint, nyeresége pedig 503 millió forint volt.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!