Bekerült az Európai Tőzsdeszövetség igazgatóságába a BÉT vezetője

Gazdaság, 2018.12.07

Az Európai Tőzsdeszövetség (Federation of European Securities Exchanges, FESE) közgyűlésén igazgatósági tagnak nevezték ki Végh Richárdot, a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) elnök-vezérigazgatóját.

A BÉT pénteki közleménye szerint Végh Richárd kijelentette, a magyar tőzsde európai kapcsolatai mellett a régiós tőkepiacok képviseletét is erősíteni fogja. Utóbbihoz - mint írták - hozzájárul az is, hogy október óta Petr Koblic, a Bécsi Tőzsde vezérigazgatója és a Prágai Értéktőzsde igazgatóságának tagja a FESE új elnöke. A közlemény szerint Végh Richárd a kis- és közepes vállalkozások (kkv) európai szintű támogatását is szorgalmazta. A BÉT hozzátette, hogy a kkv-k az európai gazdaság gerincét alkotják, hiszen a munkavállalók kétharmadáért és az EU gazdasági aktivitásának közel 60 százalékáért felelősek. A BÉT és a FESE közös célja ezért az európai kkv-k erősítése, felzárkóztatása és tőzsdeéretté alakítása - olvasható a közleményben.

A FESE az európai szabályozott tőkepiacok, tőzsdék közös érdekképviseleti szervezeteként 30 ország 36 intézményét, érték-, áru- és energiatőzsdéit foglalja magába. A BÉT 1999 óta működik együtt a szövetséggel.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!