Belépett az olaszországi ingatlanpiacra az Indotek Group

Gazdaság, 2022.05.19

Folytatja a nemzetközi terjeszkedést az Indotek Group, amely a dél-szicíliai Le Masserie Shopping Center, illetve egy 13 szupermarketből álló, főként Észak-Olaszországban található portfólió akvizíciójával lépett be az olaszországi ingatlanpiacra - közölte a cég csütörtökön az MTI-vel.

A lezárult két tranzakció egy ambiciózus befektetési stratégia kezdetét jelenti Olaszországban az Indotek számára, amely így összesen már 14 kelet-közép-európai és dél-európai ország ingatlanpiacán folytat sikeres ingatlanbefektető és ingatlanfejlesztő tevékenységet.

A Reale Immobili S.p.A.-tól megvásárolt 40 ezer négyzetméteres ingatlanportfólió részét képező szupermarketek elsősorban Észak-Olaszország sűrűn lakott városaiban találhatóak, az ingatlanportfólió főbérlője pedig a Carefour nemzetközi áruházlánc. A portfólió részét képezi továbbá két üresen álló ingatlan is, amelyet az Indotek Group a felújítási munkálatok kivitelezését követően szeretne hasznosítani a jövőben.

A Le Maserrie Shopping Center 18 ezer négyzetméteres, 60 kiskereskedelmi egységből álló bevásárlóközpont, azt korábban a Stoneweg amerikai ingatlanbefektető vállalat működtette.

"A kiskereskedelmi ingatlanok fontos részét képezik az Indotek ingatlanportfóliójának, hiszen már évek óta üzemeltetünk plázákat és retail parkokat Magyarországon, Romániában és Spanyolországban. A GDO és a La Masserie-t érintő tranzakciók az első, de biztos vagyok benne, hogy nem utolsó ügyleteink Olaszországban, amely kulcsfontosságú szegmensként jelenik meg nemzetközi terjeszkedési terveink között" - mondta el az ügyletek kapcsán Hornok Krisztián, az Indotek Group tranzakciós igazgatója a közlemény szerint.

A magyar és amerikai tulajdonban lévő Indotek Group Magyarország egyik vezető befektetéskezelő cégcsoportja. Fő tevékenységeként ingatlanokat és ingatlanokkal fedezett vállalati követeléseket vásárol, piacvezető az A, B és C kategóriás kereskedelmi ingatlanok magyarországi piacán.

A több mint 460 embert foglalkoztató cégcsoport több mint 300 ingatlan felett rendelkezik. A beépített és bérbe adható ingatlanterület nagysága meghaladja az 1,86 millió négyzetmétert, amelyen több mint 3500 bérlő osztozik. Ingatlanportfóliójába tartozik - egyebek mellett - több mint 30 irodaház, és 26 fővárosi és vidéki bevásárlóközpont. Emellett szállodák, raktárépületek és iparterületek vannak a tulajdonában, több saját fejlesztésű lakóparkprojekttel van jelen a lakossági ingatlanpiacon is.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!