BÉT - Alacsony forgalom mellett enyhén csökkent a BUX

Gazdaság, 2019.07.12

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 39,73 pontos, 0,10 százalékos csökkenéssel, 40 699,69 ponton zárt pénteken.

A részvénypiac forgalma 9,9 milliárd forint volt, a vezető részvények vegyesen teljesítettek az előző napi záráshoz képest.

Varga Zoltán, az Equilor Befektetési Zrt. szenior elemzője az MTI-nek elmondta, hogy a pénteki kereskedés kiváró hangulatban telt, minimális elmozdulások voltak az amerikai és az európai részvénypiacokon, és a magyar tőzsdén is. A forgalom alacsony volt, BUX-index érdemben nem mozdult, a vezető részvények vegyesen mozogtak.

Az elemző hozzátette, hogy a befektetők a jegybankokra várnak, a Federal Reserve (Fed) és az Európai Központi Bank is a következő hetekben tart majd kamatdöntő ülést. Emellett az Egyesült Államokban gyorsjelentési szezon indul a jövő héten, amely felkavarhatja majd az állóvizet.

Ballai Zoltán, a Raiffeisen Bank elemzője szintén azt emelte ki, hogy a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) alacsony forgalmú napot zárt, a kereskedést iránykeresés jellemezte. A vezető részvények érdemi elmozdulást nem mutattak a csütörtöki záró árfolyamukhoz képest.

A Mol ára nem változott, 2960 forintot ért, 1,1 milliárd forintos forgalomban.

Az OTP-részvények ára nem változott, 12 400 forintot értek, forgalmuk 6,8 milliárd forintot tett ki.

A Magyar Telekom árfolyama 2 forinttal, 0,46 százalékkal 434 forintra csökkent, forgalma 263,9 millió forint volt.

A Richter-papírok árfolyama 40 forinttal, 0,78 százalékkal 5065 forintra esett, a részvények forgalma 733,3 millió forintot ért el.

A BUMIX 4432,60 ponton zárt pénteken, ez 36,58 pontos, 0,83 százalékos emelkedés a csütörtöki záráshoz viszonyítva.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!