BÉT - Csökkenésre számítanak az elemzők

Gazdaság, 2019.01.14

A kedvezőtlen nemzetközi befektetői hangulat hatására korrekció várható a Budapesti Értéktőzsdén (BÉT) hétfőn az MTI-nek nyilatkozó elemzők szerint.

Bosnyák Zsolt, az Equilor Befektetési Zrt. részvényelemzőjének kommentárja szerint hétfőn korrigálhat az elmúlt időszakban felülteljesítő magyar piac.

Elromlott a hangulat Ázsiában, ami minden bizonnyal Európára is rányomja a bélyegét - fejtette ki.

Az elemző úgy fogalmazott, az OTP várhatóan nem ezen a napon fog újabb historikus csúcsot dönteni, a Mol-papírok árfolyama pedig kis pihenőhöz érkezhet.

Kocsis Márió, a Concorde Értékpapír Zrt. elemzője az MTI-nek elmondta, a befektetői hangulatot globális szinten a növekedési félelmek határozhatják meg, Kínából ugyanis kedvezőtlen makrogazdasági adatok érkeztek.

A nagy részvénypiacok határidős indexei is negatív nyitást jeleznek előre - mutatott rá.

Miután Magyarországon nem várható számottevő adatközlés, várhatóan a nemzetközi események befolyásolhatják a kereskedést, így inkább esésre lehet számítani - fűzte hozzá.

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 90,56 pontos, 0,22 százalékos emelkedéssel, 40 886,06 ponton zárt pénteken. A részvénypiac forgalma 9,8 milliárd forint volt. A Mol 8 forinttal, 0,25 százalékkal, 3228 forintra erősödött, 878,2 millió forintos forgalomban. Az OTP-részvények ára 70 forinttal, 0,60 százalékkal, 11 690 forintra nőtt, forgalmuk 5,9 milliárd forintot tett ki. A Magyar Telekom árfolyama 1 forinttal, 0,22 százalékkal, 454,50 forintra csökkent, forgalma 658,8 millió forint volt. A Richter-papírok árfolyama 20 forinttal, 0,34 százalékkal, 5800 forintra esett, a részvények forgalma 1,6 milliárd forintot ért el.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!