BÉT - Csökkenő forgalomban esett a BUX a héten

Szerencsejáték, 2021.07.25

Csökkenő forgalom mellett esett a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) részvényindexe a héten, a BUX 47 491,69 ponton zárt pénteken, 511,56 ponttal, 1,07 százalékkal alacsonyabban előző heti záróértékénél.

A részvénypiac forgalma 28,13 milliárd forint volt a múlt heti 37,93 milliárd forint után, a vezető részvények a Magyar Telekom kivételével gyengültek.

Az Equilor Befektetési Zrt. heti összefoglalójában kiemelte: nem tudta átlépni a BUX a 48 ezer pontos ellenállást a héten.

A hét hírei kapcsán jelezték, hogy megállapodást kötött a Mol a pakisztáni Mari Petroleummal, a Mol pakisztáni leányvállalata és a pakisztáni olajtársaság együttműködik az Iszlámábád közelében lévő olajlelőhely feltárásában. Felidézték azt is, hogy a Magyar Nemzeti Bank (MNB) megbírságolta a Molt, a felügyelet a bennfentes információ nyilvános közzétételére vonatkozó jogszabályi rendelkezések megsértése miatt 500 ezer forintra büntette a vállalatot.

Az Equilor kommentárjában kitért arra, hogy az Európai Bizottság engedélyezi a RYEQO forgalmazását a Richternek. Az új készítmény a méhmióma középsúlyos és súlyos tüneteitől szenvedő fogamzóképes korú felnőtt nők kezelésére szolgál. A döntés az Európai Unió valamennyi tagállamára érvényes. A Relugolix tartalmú szert ősztől kezdheti forgalmazni a társaság, a készítmény 2025-re 40 millió eurós csúcsértékesítést érhet el.

A héten a Richter árfolyama 1,53 százalékkal esett, 8035 forinton zárt pénteken, heti forgalma 5 milliárd forint volt.

Az OTP-részvények ára 1,12 százalékkal csökkent a héten, pénteken 15 870 forinton zárt a papír, heti forgalma 14 milliárd forintot tett ki.

A Mol árfolyama a héten 1,0 százalékkal csökkent, pénteken 2370 forinton fejezte be a kereskedést, heti forgalma 7 milliárd forint volt.

A Magyar Telekom árfolyama nem változott, pénteki záróára 426 forint volt, heti forgalma megközelítette a 222,5 millió forintot.

A kis és közepes részvények indexe, a BUMIX 3910,05 ponton fejezte be a hetet, ami 10,23 ponttal, 0,26 százalékkal alacsonyabb az előző hetinél.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!