BÉT - Drágultak a vezető részvények

Gazdaság, 2020.07.15

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 280,16 pontos, 0,80 százalékos emelkedéssel, 35 371,88 ponton zárt szerdán.

A részvénypiac forgalma 9,4 milliárd forint volt, a vezető részvények árfolyama erősödött az előző napi záráshoz képest.

Kéri Lajos, az Erste Befektetési Zrt. vezető üzletkötője az MTI-nek elmondta, hogy szerdán is pozitív hangulatban folyt a kereskedés a részvénypiacokon, miután kedvező hírek érkeztek több koronavírus-vakcinával kapcsolatban is, másrészt a vállalati gyorsjelentések egyelőre a tengerentúlon és Európában is inkább enyhe pozitív meglepetéseket hoznak.

A pénzügyi szektor, amelytől gyengébb eredményeket vártak, kicsit jobban teljesít a vártnál - mutatott rá. Szerdán például a Goldman Sachs befektetési bank publikálta adatait, a vártnál jobb eredményeket hozva. Európában pedig azt látni, hogy a német cégek előrehozzák gyorsjelentésüket. A vakcinával kapcsolatos pozitív híreknek köszönhetően elkezdték az utazáshoz kapcsolódó cégek részvényeit vásárolni a befektetők, a Deutsche Lufthansa például szépen emelkedik, és az energetikai cégek - így az osztrák OMV - is próbálkoznak az emelkedéssel.

A magyar tőzsdére azonban nem tudott átragadni a pozitív hangulat, érdektelen kereskedés folyt, a forgalom továbbra is alatta marad az átlagosnak - tette hozzá. Kiemelte, hogy a Richter, amely kedden "fordult" egyet a nagy esés után, szerdán is 6500 forint fölött tudott maradni.

A forint piacán enyhén hatott a jó nemzetközi hangulat, a forint/euró árfolyam megközelítette a 353 forintot, és a forint/dollár árfolyam is volt 309 forint alatt - mondta.

A Mol 14 forinttal, 0,78 százalékkal 1810 forintra erősödött, 1,1 milliárd forintos forgalomban.

Az OTP-részvények ára 40 forinttal, 0,37 százalékkal 10 850 forintra nőtt, forgalmuk 5,6 milliárd forintot tett ki.

A Magyar Telekom árfolyama 5 forinttal, 1,32 százalékkal 385 forintra emelkedett, forgalma 234,4 millió forint volt.

A Richter-papírok ára 50 forinttal, 0,77 százalékkal 6510 forintra nőtt, forgalmuk 1,2 milliárd forintot ért el.

A BUMIX 3423,08 ponton zárt szerdán, ez 89,60 pontos, 2,69 százalékos emelkedés a keddi záráshoz viszonyítva.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!