BÉT - Eltérő elemzői várakozások a tőzsdén

Gazdaság, 2018.11.12

Eltérően ítélik meg a kereskedés várható irányát a Budapesti Értéktőzsdén (BÉT) hétfőn az MTI-nek nyilatkozó piaci szakértők.

Kocsis Márió, a Concorde Értékpapír Zrt. elemzője elmondta: enyhe pozitív nyitás várható, a nap folyamán pedig a BUX-index vélhetően a nemzetközi trendeket követi majd.

Az elemző szerint a nemzetközi piacok mozgását hétfőn többek között a Brexittel, az olasz költségvetéssel, illetve az Amerikai Egyesült Államok és Kína között zajló kereskedelmi háborúval összefüggő hírek befolyásolhatják.

Varga Zoltán, az Equilor Befektetési Zrt. szenior elemzője kommentárjában közölte pénteken profitrealizálás történt a BÉT-en, hétfőn pedig oldalazás várható a magyar piacon.

A pénteki profitrealizálás elsősorban az OTP piacát érintette. A vállalat az előzetes várakozásokat jelentősen felülmúló jelentést tett közzé pénteken hajnalban, azonban az előző napok dinamikus árfolyam emelkedését követően megjelentek az eladók. A technikai kép továbbra is kedvezőnek mondható, a következő fontosabb ellenállási szint 11 500 forintnál található az OTP-nél.

A vezető részvények közül kiemelte még a Molt, ahol folytatódott az emelkedés a részvény árfolyamában, és várakozása szerint a Mol-részvények hamarosan elérhetik a 3120 forintos szintet. A Richter jegyzése alapvetően sávozó mozgást végez, de az elemző szerint érdemes figyelni az 5500 forintos szintre, amelynek szignifikáns áttörésénél további erősödésre nyílna lehetőség. A Magyar Telekom árfolyamában nem várható nagyobb mozgást a következő napokban - tette hozzá.

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 126,82 pontos, 0,33 százalékos csökkenéssel, 38 586,63 ponton zárt pénteken. A részvénypiac forgalma 30,6 milliárd forint volt. A Mol 26 forinttal, 0,85 százalékkal 3078 forintra erősödött, 4,5 milliárd forintos forgalomban. Az OTP-részvények ára 150 forinttal, 1,33 százalékkal 11 100 forintra csökkent, forgalmuk 21,2 milliárd forintot tett ki. A Magyar Telekom árfolyama nem változott 403 forintot ért, forgalma 252,8 millió forint volt. A Richter-papírok árfolyama 35 forinttal, 0,64 százalékkal 5400 forintra esett, a részvények forgalma 3,4 milliárd forintot ért el.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!