BÉT - Emelkedésre, illetve iránykeresésre számítanak a tőzsdén az elemzők

Gazdaság, 2019.01.08

Emelkedésre, illetve iránykeresésre számítanak a Budapesti Értéktőzsdén (BÉT) kedden az MTI-nek nyilatkozó elemzők.

Bosnyák Zsolt, az Equilor Befektetési Zrt. részvényelemzőjének kommentárja szerint pozitív hangulat uralkodik a nemzetközi tőzsdéken, így a BUX is emelkedéssel kezdheti a napot.

A szakértő úgy fogalmazott: az OTP "nekifeszülhet" megdönteni történelmi csúcsát, de ahhoz nagyobb forgalomra lenne szüksége, hogy sikeres legyen a próbálkozás. A Mol hétfőn sokat emelkedett, ezzel megerősítette fél éve tartó emelkedő trendjét. A Magyar Telekom megfelelő forgalom esetén megpróbálhat elrugaszkodni a 450 forint körüli szintekről. A Richter szintén folytathatja trendszerű emelkedését.

Kocsis Márió, a Concorde Értékpapír Zrt. elemzője az MTI-nek elmondta: az ázsiai kereskedést az Amerikai Egyesült Államok és Kína közötti tárgyalások újabb fejleményei mozgatják, alapvetően várakozó állásponton vannak a piacok. A szakértő szerint ezért a nemzetközi hatások miatt a hazai tőzsde nyitásakor iránykeresésre lehet számítani.

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 424,29 pontos, 1,06 százalékos emelkedéssel, 40 569,47 ponton zárt hétfőn, a részvénypiac forgalma 10,2 milliárd forint volt. A Mol 86 forinttal, 2,78 százalékkal 3180 forintra erősödött, 1,8 milliárd forintos forgalomban. Az OTP-részvények ára 30 forinttal, 0,26 százalékkal 11 750 forintra nőtt, forgalmuk 5,2 milliárd forintot tett ki. A Magyar Telekom árfolyama nem változott, 452 forintot ért, forgalma 343,5 millió forint volt. A Richter-papírok árfolyama 50 forinttal, 0,89 százalékkal 5695 forintra emelkedett, forgalmuk 2,3 milliárd forintot ért el.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!