BÉT - Emelkedésre számítanak az elemzők a tőzsdén

Gazdaság, 2018.12.12

Emelkedésre számítanak a Budapesti Értéktőzsdén (BÉT) szerdán az MTI-nek nyilatkozó piaci szereplők.

Bosnyák Zsolt, a Equilor Befektetési Zrt. részvény elemzője kommentárjában kifejtette, hogy kedden jelentősen emelkedett a BUX index, a magyar piacnak sikerült "meglovagolnia" a nemzetközi piacok jó hangulatát. A szerda hajnali ázsiai optimizmus átragadhat a magyar börze papírjaira is, és folytatódhat a keddi hegymenet.

Az elemző szerint az OTP tesztelheti a történelmi maximumánál húzódó ellenállást, a Magyar Telekom és a Richter megpattanhat a 20 napos mozgóátlagáról, a Mol pedig tovább folytathatja araszolását felfelé a június óta tartó emelkedő trendjében.

Kocsis Márió, a Concorde Értékpapír Zrt. elemzője szintén azt emelte ki, hogy az ázsiai piacok pozitív tartományban tartózkodnak, ezt támogatja az a hír is, miszerint Donald Trump amerikai elnök kedvezően nyilatkozott a kereskedelmi háborús tárgyalásokkal kapcsolatban Kínával. Ennek köszönhetően az európai határidős indexek is pozitívan nyithatnak, ugyanakkor továbbra is téma a Brexit kérdése, az azzal kapcsolatos fejlemények mozgathatják a piacokat.

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 621,79 pontos, 1,58 százalékos emelkedéssel, 39 860,23 ponton zárt kedden. A részvénypiac forgalma 13,9 milliárd forint volt, a vezető részvények többsége erősödött az előző napi záráshoz képest. Az OTP közelített 11 850 forintos történelmi csúcsához. A Mol 48 forinttal, 1,57 százalékkal 3110 forintra erősödött, 1,8 milliárd forintos forgalomban. Az OTP-részvények ára 400 forinttal, 3,54 százalékkal 11 690 forintra nőtt, forgalmuk 8,3 milliárd forintot tett ki. A Magyar Telekom árfolyama 3 forinttal, 0,68 százalékkal 445 forintra emelkedett, forgalma 577 millió forint volt. A Richter-papírok 80 forinttal, 1,45 százalékkal 5450 forintra gyengültek, forgalmuk 2,4 milliárd forintot ért el.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!