BÉT - Enyhe emelkedésre számítanak az elemzők a tőzsdén

Gazdaság, 2019.05.24

Enyhe emelkedésre számítanak a Budapesti Értéktőzsdén (BÉT) pénteken az MTI-nek nyilatkozó piaci szakértők.

Kocsis Márió, a Concorde Értékpapír Zrt. elemzője elmondta, hogy nemzetközi szinten csütörtökön az amerikai-kínai kereskedelmi háborúval kapcsolatos félelmek domináltak, emiatt az amerikai tőzsde is mínuszban zárt. Ennek a tükröződése látszik az ázsiai piacokon, ahol vegyes a kép, de érdemi erő nem rajzolódik ki. Az európai határidős indexek mérsékelt pozitív nyitást mutatnak, ezzel párhuzamosan a magyar tőzsdén is enyhe emelkedésre számít az elemző.

Kiss Nicholas, az Erste Befektetési Zrt. részvényelemzője szerint pozitív hangulatú kereskedés várható a tőzsdén, a BUX-ot a Richter és az OTP húzhatja.

A vezető részvények közül emelkedhet a Richter, a cég által reggel közzétett hírnek köszönhetően, miszerint szerződést kötött a Seqirus gyógyszeripari vállalattal a cariprazine gyógyszer ausztráliai és új-zélandi értékesítéséről - tette hozzá.

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 174,13 pontos, 0,43 százalékos csökkenéssel, 40 010,72 ponton zárt csütörtökön. A részvénypiac forgalma 10,5 milliárd forint volt, a vezető részvények a Richter kivételével gyengültek az előző napi záráshoz képest. A Mol árfolyama 26 forinttal, 0,81 százalékkal 3182 forintra csökkent, 2,5 milliárd forintos forgalomban. Az OTP-részvények ára 40 forinttal, 0,33 százalékkal 12 160 forintra mérséklődött, forgalmuk 5,9 milliárd forintot tett ki. A Magyar Telekom árfolyama 6 forinttal, 1,43 százalékkal 414 forintra esett, forgalma 464,6 millió forint volt. A Richter-papírok árfolyama 10 forinttal, 0,20 százalékkal 5070 forintra erősödött, a részvények forgalma 619,4 millió forintot ért el.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!