BÉT - Erősödött a BUX, különösen erős volt a Richter

Gazdaság, 2020.09.14

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 166,25 pontos, 0,48 százalékos emelkedéssel, 35 004,24 ponton zárt hétfőn.

A részvénypiac forgalma 6,7 milliárd forint volt, a vezető részvények vegyesen teljesítettek a pénteki záráshoz képest.

Török Lajos, az Equilor Befektetési Zrt. elemzője az MTI-nek kifejtette, hogy pluszban zárt a BUX a hét első kereskedési napján.

A vezető részvények közül különösen erős volt a Richter, annak ellenére optimisták a befektetők, hogy az egyik legnépszerűbb gyógyszerük, a skizofrénia és bipoláris depresszió kezelésére szolgáló Vraylar (cariprazine), amely az Egyesült Államokban rekordeladásokkal rendelkezik váratlan vetélytársat kaphat. A gyógyszeripari papír mellett emelkedett még az OTP árfolyama, a Mol és a Magyar Telekom pedig 1,3 százalékot meghaladó gyengüléssel zártak, ezekre a papírokra nem érkezett specififikus hír a nap folyamán - mondta az elemző.

Kitért arra is, hogy az európai piacot iránykeresés jellemezte, a DAX-index enyhe mínuszban, míg a francia index emelkedéssel fejezheti be a kereskedést, míg a tengerentúlon jelentős pluszban nyitottak a tőzsdeindexek. A jelentős pluszokat az okozhatja szerinte, hogy felértékelődött az esély arra, hogy esetleg még idén elkészül a vakcina a koronavírusra, és ez hajtja a tőzsdéket.

A Mol részvényeinek ára 22 forinttal, 1,32 százalékkal 1647 forintra csökkent, 1,2 milliárd forintos forgalomban.

Az OTP-részvények ára 80 forinttal, 0,75 százalékkal 10 700 forintra erősödött, forgalmuk 3,9 milliárd forintot tett ki.

A Magyar Telekom árfolyama 5 forinttal, 1,36 százalékkal 363 forintra esett, forgalma 121,9 millió forint volt.

A Richter-papírok árfolyama 140 forinttal, 2,05 százalékkal 6965 forintra nőtt, a részvények forgalma 1,2 milliárd forintot ért el.

A kis és közepes részvények indexe, a BUMIX 3417,20 ponton zárt hétfőn, ez 9,51 pontos, 0,28 százalékos csökkenés a pénteki záráshoz viszonyítva.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!