BÉT - Euróban kereskednek majd a Graphisoft Park részvényeivel, két napra felfüggesztik a papírt

Gazdaság, 2023.02.06

A Graphisoft Park SE részvényeivel február 15-től kezdődően euróban kereskednek majd a Budapesti Értéktőzsdén (BÉT), a pénznem-váltás miatt február 13-án és 14-én felfüggesztik a papír kereskedését a tőzsde hétfői határozata értelmében.

A BÉT honlapján megjelent közlemény szerint az ingatlanfejlesztő november 29-i ülésén döntött arról, hogy kérelmezi a nyilvános piacra bevezetett részvényeinek forint helyett euróban történő kereskedését.

Annak érdekében, hogy a forintban megkötött ügyletek elszámolása akadálymentesen teljesüljön, a BÉT a Keler KSZF Zrt.-vel egyeztetve úgy döntött, hogy az elszámolási időszakra felfüggeszti a részvények tőzsdei kereskedését - írták a közleményben.

Közölték, hogy a kereskedési szabályok szerint a Graphisoft Park törzsrészvényeire vonatkozó le nem járt, illetve törlésre nem került ajánlatokat a február 13-i tőzsdenap kezdetekor törlik.

A Graphisoft Park részvényeinek február 15-i referencia és bázisárát a február 10-i záróár és a február 14-i hivatalos, a Magyar Nemzeti Bank által publikált euróárfolyam figyelembevételével határozzák meg.

A Graphisoft Park SE részvényeivel a BÉT prémium kategóriájában kereskednek, a részvények ára pénteken 3160 forinton zárt. Az elmúlt egy évben a részvények legmagasabb árfolyama 3930 forint, a legalacsonyabb 3070 forint volt.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!