BÉT - Iránykeresés és kivárás jellemezheti a napot

Gazdaság, 2018.08.09

Iránykeresés és kivárás jellemezheti a Budapesti Értéktőzsdén (BÉT) a kereskedést csütörtökön az elemzők szerint.

Móró Tamás, a Concorde Értékpapír Zrt. vezető elemzője az MTI-nek elmondta, negatív és pozitív hírek egyaránt vannak a világban, emiatt iránykeresés várható a tőzsdén csütörtökön.

Hozzátette, a globális fejlett piacon erősek, ugyanakkor az Oroszország ellen szerdán bejelentett újabb szankció miatt az orosz kitettséggel rendelkező részvények negatívan teljesíthetnek. A Budapesti Értéktőzsdén ilyen az OTP papírja, emiatt a banki részvénynél lehet, hogy lesznek eladók. A többi magyar vezető részvénynél stabil kereskedés várható a Condorde elemzője szerint, aki úgy vélte, hogy a Magyar Telekomnál elképzelhető a 420 forintos árfolyam elérése.

Varga Zoltán, az Equilor Befektetési Zrt. szenior elemzője úgy látja, hogy a BÉT-en a csütörtöki kereskedés mérsékelt erősödéssel indulhat, de alapvetően kivárás jellemezheti a befektetőket.

Az MTI-nek küldött elemzésében az Equilor szenior elemzője hangsúlyozta, a Mol árfolyamában a 2780 forintos szintre kell figyelni, amennyiben nem kerül tartósan ez alá a jegyzés, a későbbiekben folytatódhat az emelkedés.

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 133,59 pontos, 0,36 százalékos csökkenéssel, 36 954,16 ponton zárt szerdán. A részvénypiac forgalma 8 milliárd forint volt, a vezető részvények ára vegyesen változott az előző napi záráshoz képest. A Mol 52 forinttal, 1,82 százalékkal 2800 forintra gyengült, 1,9 milliárd forintos forgalomban. Az OTP-részvények ára nem változott, 10 650 forintot ért, forgalmuk 3,7 milliárd forintot tett ki. A Magyar Telekom 2 forinttal, 0,48 százalékkal 416 forintra erősödött, forgalma 371,3 millió forint volt. A Richter-papírok árfolyama 50 forinttal, 0,98 százalékkal 5165 forintra nőtt, forgalmuk 1,6 milliárd forintot ért el.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!