BÉT - Kissé eltérő várakozások a tőzsdén

Gazdaság, 2018.12.07

Kissé eltérően ítélik meg a kereskedés várható nyitását a Budapesti Értéktőzsdén (BÉT) csütörtökön az MTI-nek nyilatkozó piaci szakértők.

Varga Zoltán, az Equilor Befektetési Zrt. szenior elemzője kommentárjában közölte: a pozitív hangulat az amerikai piacokról Európára is átragadhat pénteken reggel, így a budapesti tőzsde is korrigálhatja a tegnapi csökkenését. Az elemző szerint a vezető részvények többsége emelkedhet.

Kocsis Márió, a Concorde Értékpapír Zrt. elemzője elmondta, Ázsiában vegyes a kép, a határidős indexek iránykeresést vetítenek előre. Így oldalazást, enyhén negatív nyitást vár. Az OPEC-tagállamok (Kőolaj-exportáló Országok Szervezete) szakminiszterei csütörtök-pénteken találkoznak Bécsben szokásos félévenkénti értekezletükön, és egyeztetést folytatnak szövetségeseikkel, élükön Oroszországgal. A piac a kitermelés csökkentését várja, a befektetők szerint legalább napi egymillió hordóval - fejtette ki Kocsis Márió.

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 923,31 pontos, 2,27 százalékos csökkenéssel, 39 747,13 ponton zárt csütörtökön. A részvénypiac forgalma az átlagosnál magasabb, 14 milliárd forint volt, a vezető részvények gyengültek az előző napi záráshoz képest. A Mol árfolyama 28 forinttal, 0,89 százalékkal 3116 forintra csökkent, 3,4 milliárd forintos forgalomban. Az OTP-részvények ára 370 forinttal, 3,12 százalékkal 11 480 forintra esett, forgalmuk 5,6 milliárd forintot tett ki. A Magyar Telekom 7,50 forinttal, 1,66 százalékkal 444,50 forintra gyengült, forgalma 1 milliárd forint volt. A Richter-papírok árfolyama 200 forinttal, 3,48 százalékkal 5540 forintra csökkent, forgalmuk 2,2 milliárd forintot ért el.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!