BÉT - Mérsékelt emelkedéssel indulhat a kereskedés

Gazdaság, 2020.05.27

Mérsékelt emelkedéssel indulhat szerdán a kereskedés a Budapesti Értéktőzsdén (BÉT) az elemző szerint.

Varga Zoltán, az Equilor Befektetési Zrt. szenior elemzője az MTI-nek küldött kommentárjában kiemelte, hogy a nemzetközi befektetői hangulat továbbra is pozitív, a mérsékelten emelkedő nyitást követően azonban a keddi, nagyobb emelkedés után elképzelhető egy profitrealizálási hullám a Budapesti Értéktőzsdén a nap további részében.

Rámutatott arra, hogy az OTP árfolyama kedden áttörte a 10 ezer forintos szintet, mely már támaszként funkcionál.

A Mol grafikonján továbbra is érdemes figyelni a 2 ezer forintos támaszra, mert egyelőre nem távolodott el érdemben az árfolyam onnan, de, ha a következő időszakban ez alá gyengül a papír, jelentős tér nyílhat lefelé.

A Richter a 6800 forintos szinttől el tudott rugaszkodni, a következő rövid távú ellenállás 7 ezer forintnál található, azonban továbbra sem zárható ki egy negatív korrekciós hullám.

A Magyar Telekom jegyzése továbbra is a 380-400 forintos szintek között mozoghat.

A piacot is befolyásoló események közül Varga Zoltán kiemelte, hogy a horvát állam továbbra is vissza szeretné vásárolni az INA részvényeit. Tomislav Coric horvát környezetvédelmi és energiaügyi miniszter kedden újságíróknak elmondta, hogy továbbra sem tettek le a szándékukról, a Lazard tanácsadó cég június 10-ig készül el az előzetes becslésekkel, illetve az értékeléssel, ezt követően a kormány érdemi döntést hozhat az ügyben. Korábban április közepére ígérték az ajánlatot, azonban a koronavírus-járvány kitörése, illetve egyéb okok miatt nem sikerült időben elkészülni - írja Varga Zoltán.

Az Equilor szenior elemzője felhívta a figyelmet arra, hogy előző nap a Budapest Bank bejelentette, csatlakozik az MKB és a Takarékbank között létrejött együttműködéshez, amelynek távlati célja, hogy a 3 pénzintézet egyesülésével egy új bankcsoport, az OTP mögött a második legnagyobb szereplő jöjjön létre.

Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 875,17 pontos, 2,49 százalékos emelkedéssel, 36 085,77 ponton zárt kedden. A részvénypiac forgalma 16,1 milliárd forint volt, a vezető részvények erősödtek az előző napi záráshoz képest. A Mol 14 forinttal, 0,70 százalékkal 2014 forintra erősödött, 2,4 milliárd forintos forgalomban. Az OTP-részvények ára 505 forinttal, 5,19 százalékkal 10 240 forintra nőtt, forgalmuk 10,8 milliárd forintot tett ki. A Magyar Telekom árfolyama 5 forinttal, 1,28 százalékkal 395 forintra emelkedett, forgalma 186 millió forint volt. A Richter-papírok ára 85 forinttal, 1,25 százalékkal 6905 forintra nőtt, forgalmuk 1,2 milliárd forintot ért el.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!