BÉT - Negatív nyitás várható a tőzsdén az elemzők szerint

Gazdaság, 2018.12.06

Negatív nyitásra számítanak a Budapesti Értéktőzsdén (BÉT) csütörtökön az MTI-nek nyilatkozó piaci szakértők.

Kocsis Márió, a Concorde Értékpapír Zrt. elemzője az MTI-nek elmondta, hogy alapvetően az ázsiai, illetve a határidős piacokon is negatív hangulat uralkodik. Ennek fő indikátora az a hír, miszerint a kanadai hatóságok letartóztatták a Huawei Technologies kínai mobil távközlési berendezéseket gyártó cég globális pénzügyi igazgatóját. Ez felkeltette a félelmeket az Egyesült Államok és Kína közötti kapcsolat rendeződésével kapcsolatban.

Az elemző szerint jelentős adatközlés hiányában a magyar piacon a nemzetközi hangulat határozhatja meg a kereskedés irányát.

A vezető részvények közül szerdán a Mol mutatta a leggyengébb képet, közel 2 százalékos csökkenéssel állapodott meg, amennyiben tovább folytatódna gyengülése első körben 3100-ig nézhet vissza, az 50 napos mozgóátlagig való visszatekintés sem kizárt a technikai képe alapján. Az OTP stabilan tartotta magát szerdán, pluszban zárt, ugyanakkor további kérdés, hogy a negatív hangulattal szemben vajon tudja-e tartani a pozitív képét. A Magyar Telekom továbbra is 450 forint felett tartózkodik, jelentős elmozdulás nem volt látható - tette hozzá az elemző.

Kiss Nicholas, az Erste Befektetési Zrt. részvényelemzője szintén azt emelte ki, hogy a Huawei-vel kapcsolatos hír globális kockázatkerülést okoz majd, a bizonytalanság befolyásolhatja a piacokat, a magyar részvényindexre is hatással lehet. A szakértő csökkenésre számít a vezető részvényekben is.

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 275,03 pontos, 0,67 százalékos csökkenéssel, 40 670,44 ponton zárt szerdán. A részvénypiac forgalma 12,4 milliárd forint volt, a vezető részvények az OTP kivételével gyengültek az előző napi záráshoz képest. A Mol árfolyama 62 forinttal, 1,93 százalékkal 3144 forintra csökkent, 2,6 milliárd forintos forgalomban. Az OTP-részvények 40 forinttal, 0,34 százalékkal 11 850 forintra erősödtek, forgalmuk 4,6 milliárd forintot tett ki. A Magyar Telekom ára 2 forinttal, 0,44 százalékkal 452 forintra esett, forgalma 750,2 millió forint volt. A Richter-papírok 20 forinttal, 0,35 százalékkal 5740 forintra gyengültek, forgalmuk 2,5 milliárd forintot ért el.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!