BÉT - Növekvő forgalomban emelkedett a BUX a héten

Gazdaság, 2021.03.21

Növekvő forgalomban emelkedett a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) részvényindexe a négy napos kereskedési héten; a BUX 44 042,12 ponton zárt pénteken, 330,28 ponttal, 0,76 százalékkal magasabban az előző heti záróértékénél.

A részvénypiac forgalma 58,04 milliárd forint volt a múlt heti 48,03 milliárd forint után, a vezető részvények vegyesen teljesítettek a héten.

Az Equilor Befektetési Zrt. heti összefoglalójában kiemelte, hogy a csonka héten hullámzás jellemezte a BUX indexet, a pénteki kereskedés során a hazai tőzsdeindexnek sikerült rövid időre áttörni a 44 500 pontos ellenállást, ám még a délelőtti órákban korrigált.

Az OTP is kihasználja a jogszabályi lehetőségeket, a pandémiára tekintettel a társaság igazgatósága közgyűlési hatáskörében eljárva április 16-án dönt a közgyűlési napirendekben - írja az Equilor.

Kedden a kedvező nemzetközi befektetői hangulat hatására erősödött a magyar piac, azon belül főként a Richter, amely az OTP-vel együtt húzta fel a BUX-indexet.

A szerdai gyenge zárás oka egyrészt a kedvezőtlen nemzetközi hangulat volt, másrészt a befektetők az amerikai jegybank szerepét betöltő Fed kamatdöntő ülésére vártak.

A csütörtöki kereskedés szokatlanul erős volt, a részvényárfolyamok masszívan felülteljesítettek. Pénteken viszont már alapvetően a romló járványhelyzet határozta meg a kereskedést a nemzetközi és a hazai részvénypiacon egyaránt, és negatívan hatott a magyar tőzsde teljesítményére is, hogy tovább emelkedtek az amerikai tízéves kötvényhozamok.

A héten a Richter 4,14 százalékkal erősödött, 8810 forinton zárt pénteken, hati forgalma meghaladta a 12 milliárd forintot.

A Magyar Telekom árfolyama 0,98 százalékkal csökkent a héten, pénteki záró árfolyama 406 forint volt, heti forgalma 992,9 millió forintot tett ki.

A Mol 2160 forinton zárt pénteken, árfolyama a héten 2,7 százalékkal csökkent, heti forgalma 12,5 milliárd forintot ért el.

Az OTP árfolyama a héten 1,27 százalékkal emelkedett, pénteken 13 580 forinton zárt, heti forgalma 30,2 milliárd forint volt.

A kis és közepes részvények indexe, a BUMIX 3761,30 ponton fejezte be a hetet, ami 1,69 ponttal, 0,04 százalékkal alacsonyabb az előző hetinél.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!