Bogsch Erik: a gyógyszeripar még inkább húzóágazat lesz a magyar gazdaságban

Gazdaság, 2017.01.06

A jelentős hozzáadott szellemi értéket képviselő gyógyszeripar a jövőben még inkább húzóágazat lesz a magyar gazdaságban - mondta Bogsch Erik, a Richter Gedeon Nyrt. elnök-vezérigazgatója az M1 aktuális csatornán pénteken.

Hozzátette: a Richter árbevételének 90 százaléka nem Magyarországról származik, a kívülről jövő nyereséget viszont Magyarországon használják fel.

Bogsch Erik kifejtette: eltökéltek abban, hogy a Richter magyarországi központban maradjon, és ehhez a mindenkori kormányzattól segítséget kaptak, a magyar állam részesedése a cégben több mint 25 százalék, ami lényegében blokkoló kisebbség.

Elmondta, a Richter tradicionálisan erős szteroid kutatás-fejlesztésben, ennek köszönhető, hogy egyedülállóan széles fogamzásgátló termékpalettával rendelkeznek, a kémiai gyártási tudásuk a világon az egyik legnagyobb.

A magyar szakemberek nagyon jók, bár az oktatás gyengült, de még mindig vannak kiváló tanszékek, egyének, akiket igyekeznek megtartani, hogy a tehetséges embereknek Magyarországon adjanak lehetőség tevékenységükhöz - mondta Bogsch Erik.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!