Bővítette kapacitását a győri Jankovits Engineering Kft.

Gazdaság, 2018.11.28

Új üzemcsarnokkal bővítette kapacitását a győri Jankovits Engineering Kft., a beruházással javul az egyedi gépgyártó vállalat versenyképessége - tájékoztatta a győri székhelyű cég szerdán az MTI-t.

A közlemény idézi Jankovits Richárd ügyvezetőt, aki az átadón elmondta, hogy az új üzemcsarnok 750 négyzetméter alapterületű, és helyet kapott benne egy háromemeletes, szintenként háromszáz négyzetméteres irodaépület is.

Szabó István Attila, az EXIM vezérigazgató-helyettese köszöntőjében azt emelte ki, hogy a cég az Oberbankkal szerződött egy 1,8 millió euró (mintegy 584 millió forint) összegű, EXIM által refinanszírozott, versenyképesség javító hitelre a beruházás megvalósításához.

Hozzátette: az EXIM fő célja, hogy olyan, a hazai piacon megerősödő kis- és közepes vállalkozásokat támogasson az exportpiacokra való kilépésben, amelyek hozzájárulnak az ország nemzetközi versenyképességének növekedéséhez.

Az 1992-ben alapított családi vállalkozás az első magyar betelepülő vállalkozás volt a győri ipari parkban, s jelenleg már több mint nyolcvan embert foglalkoztatnak.

A nyilvános adatok szerint a Jankovits Engineering Kft. árbevétele tavaly 1 milliárd 582 ezer forint volt, közel ötven millió forinttal haladta meg a 2016. évi árbevételt, a tavalyi 53 millió forintos nyereség mintegy ötvenmillió forinttal maradt el az előző évitől. A cég ügyvezetője szerint az idén az árbevétel meghaladja a 2 milliárd forintot, ami közel 30 százalékos bővülést jelent a tavalyi évhez képest.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!