Csaknem 2 milliárd forintos beruházással épített új raktárközpontot a Daniella Kft. Nagytarcsán

Gazdaság, 2020.12.16

Csaknem 2 milliárd forintos beruházás keretében új logisztikai raktárközpontot épített a villamossági termékek kis- és nagykereskedelmével foglalkozó Daniella Kft. a Pest megyei Nagytarcsán, a január elejétől működő 12 ezer négyzetméteres csarnokban robotizált rendszer optimalizálja a logisztikai munkafolyamatokat - tájékoztatta a vállalat szerdán az MTI-t.

A beruházással duplájára nő a cég raktárkapacitása.

A közlemény szerint a csaknem harminc éve működő Daniella Kft. egy kezdetben 4 fős vállalkozásból mára több mint 320 munkatársat foglalkoztató, csaknem 20 milliárd forint árbevételű céggé nőtt. A magyar vállalat 31 telephelyével, valamint webáruházával országos lefedettséget ért el.

A vállalat idén nyáron a Magyar Nemzeti Bank (MNB) növekedési kötvényprogramjának keretében 3,6 milliárd forintos sikeres kötvénykibocsátást hajtott végre. Ennek köszönhetően több nagy volumenű fejlesztés is felgyorsul, ezek között a legjelentősebb a nagytarcsai logisztikai központ - közölték.

Az új raktárközpontban a négy emelet magas polcsorokról egyedi módon, egy erre a célra fejlesztett szoftver által vezérelve zajlik majd a raktározás és a kiszedés. Az innováció eredményeképpen a logisztikai folyamat egy része automatizálttá válik, felgyorsul és még pontosabb lesz.

A fejlesztés a vállalat logisztikai munkaerőállományát 40 százalékkal bővíti - jelezte a Daniella Kft.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!