Csaknem 3 milliárd forintos beruházással nyitott és újított fel üzleteket a Spar

Gazdaság, 2020.11.26

Két új City Spar szupermarketet nyitott és négy áruházát felújította a Spar Magyarország, a fejlesztések összértéke megközelíti a 3 milliárd forintot - közölte a vállalat csütörtökön az MTI-vel.

A tájékoztatás szerint a City Spar üzlettípust kifejezetten forgalmas közlekedési csomópontok közelében nyitják, alkalmazkodva a vásárlási szokásokhoz. A 2006-ban Budapesten átadott első üzletek óta már 23 ilyen szupermarket nyílt országszerte.

A két új City Spar egyike a főváros XI. kerületében 383 millió forintos beruházással jött létre, az egy hete működő üzletben 14 új munkahelyet teremtett a Spar. A másik csütörtökön nyitott a XIII. kerületben, a 19 új munkahelyet teremtő szupermarket csaknem 400 millió forintos beruházással készült el.

Több mint 650 millió forintos fejlesztéssel újította fel a vállalat Székesfehérváron egy szupermarketjét, Dunakeszin egy áruházuk modernizálására több mint félmilliárd forintot fordítottak, a főváros III. kerületében található egyik szupermarket korszerűsítése 301 millió forintba került, Petőházán pedig meghaladta az 595 millió forintot a felújítás költsége.

A Spar Magyarország Kereskedelmi Kft. árbevétele 679,6 milliárd forint volt 2019-ben, 10 százalékkal több az előző évinél, beruházásokra 25 milliárd forintot fordított. A vállalat 13 ezer embert foglalkoztat, a saját üzemeltetésű és a franchise üzletekkel együtt több mint 570 áruháza van Magyarországon.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!