Czomba Sándor foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkár lett

Gazdaság, 2022.12.01

Novák Katalin köztársasági elnök Orbán Viktor miniszterelnök javaslatára csütörtöki hatállyal foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkárrá nevezte ki Czomba Sándort - olvasható a gazdaságfejlesztési miniszter közleményében.

Nagy Márton számít az államtitkár politikai és szakmai tapasztalataira, és elvárja, hogy innovatív és hatékony javaslatokkal járuljon hozzá a teljes foglalkoztatás megőrzéséhez, a családok megvédéséhez. Feladata lesz továbbá az aktív párbeszéd a munkaadói és a munkavállalói oldallal, mert minden munkahely számít, ezért minden segítséget meg kell adni azoknak, akik a válság ellenére képesek, tudnak és akarnak munkát adni vagy dolgozni - olvasható a közleményben.

Czomba Sándor 2006-tól a Fidesz országgyűlési képviselőjeként dolgozott, majd 2010 júniusában a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkárának nevezték ki. 2014-ben ismét a tárca államtitkára lett, majd 2015. szeptember 30-i hatállyal lemondott a tisztségéről, de a Fidesz-frakció tagja maradt 2018-ig.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!