Decemberben csökkent a foglalkoztatottak száma az Egyesült Államokban

Gazdaság, 2021.01.08

Decemberben a várt szerény növekedés helyett csökkent a magángazdaság nem mezőgazdasági ágazatiban a foglalkoztatottak száma az Egyesült Államokban a washingtoni munkaügyi minisztérium statisztikai intézete, a Bureau of Labor Statistics pénteki jelentése alapján.

Decemberben az előző havihoz képest 140 ezerrel csökkent a foglalkoztatottak száma a magángazdaság nem mezőgazdasági ágazataiban a várt 71 ezres növekedés helyett, és az előző havi, novemberi 336 ezres havi növekedés után.

A foglalkoztatottak száma első alkalommal csökkent decemberben az előző havihoz képest azt követően, hogy a koronavírus-válság által kiváltott nagy visszaesést követően májusban ismét megindult a növekedés. A járványvédelmi korlátozások miatt márciusban 701 ezerrel, áprilisban pedig 20,7 millióval csökkent a foglalkoztatottak száma. Májusban viszont 2,5 milliós emelkedéssel megindult a foglalkoztatás növekedése.

A munkanélküliek száma és a munkanélküliségi ráta nem változott decemberben a novemberi 10,7 millióhoz és 6,7 százalékhoz képest, szemben a várt növekedéssel, a piac ugyanis 6,8 százalékos rátára számított. A koronavírus-válság előtt, februárban 5,7 millióan voltak munka nélkül és 3,5 százalékos volt a munkanélküliségi ráta.
https://www.bls.gov/news.release/empsit.nr0.htm
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!