TV műsor

Decemberben csökkent az infláció Kínában

Gazdaság, 2019.01.10

Decemberben a vártnál kisebb lett, hat havi mélypontra csökkent az infláció Kínában, a termelői árak pedig több mint két éve a legkisebb mértékben emelkedtek a pekingi statisztikai hivatal csütörtöki jelentése szerint.

Decemberben évi 1,9 százalékra, hat hónapja a legkisebbre csökkent a fogyasztói árak emelkedésének üteme Kínában a novemberi éves 2,2 százalékról. Elemzők 2,1 százalékos éves áremelkedést vártak decemberre.

A fogyasztói árak éves átlagban 2,1 százalékkal emelkedtek 2018-ban, lényegesen kevésbé a kormány három százalék körüli inflációs céljánál.

Az előző havihoz képest nem változtak fogyasztói árak decemberben, míg novemberben 0,3 százalék volt a havi csökkenés. Elemzők 0,3 százalékos havi áremelkedést vártak decemberre.

A termelői árak 0,9 százalékkal, 2016 szeptembere óta a legkisebb mértékben emelkedtek decemberben éves összevetésben, lényegesen kisebb mértékben a novemberi 2,7 százalékos emelkedésnél. Elemzők 1,6 százalékos éves áremelkedést vártak decemberre.

Az előző havihoz képest 1,0 százalékkal csökkentek a termelői árak decemberben a novemberi 0,2 százalékos havi csökkenés után.

Kínában a termelői árak éves átlagban 3,5 százalékkal emelkedtek 2018-ban.
(MTI)


Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!