Devizapiac - Gyengült hétfőn a forint

Gazdaság, 2020.09.21

A feltörekvő piaci árfolyameséssel párhuzamosan nagyot gyengült hétfőn a forint a főbb devizákkal szemben a bankközi piacon.

Az euró jegyzése a kora reggeli 360,28 forint után este hét órakor 362,81 forinton állt. A hétfőn elért legmagasabb jegyzés 363,53 forint volt, amire legutóbb április közepén volt példa.

A dollár jegyzése a kora reggeli 303,51 forintról 309,15 forintra, a svájci franké pedig 333,65 forintról 337,20 forintra emelkedett. A dollár hétfői jegyzése a július közepinek, a svájci franké pedig a május közepinek felel meg.

Az euróval szemben 9,6 százalékkal, a dollárral szemben 4,6 százalékkal, a svájci frankkal szemben 10,6 százalékkal gyengült a forint az év eleje óta.

Hétfőn a fejlődő piacokon általános árfolyamcsökkenés következett be mind az értékpapírok, mind a helyi devizák körében, amit az újabb járványvédelmi korlátozások esetleges európai bevezetésével szemben felmerült aggodalmakra vezetnek vissza piaci elemzők. A török líra például rekordalacsony árfolyamot ért el a dollárral szemben, az orosz rubel pedig öthavi mélypontra csúszott le.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!