Devizapiac - Vegyesen alakult a forint árfolyama kedden

Gazdaság, 2021.02.23

A forint kedden erősödött az euróval és a svájci frankkal szemben a bankközi devizapiacon, a dollárral szemben viszont alig változott az árfolyama.

A dollárt a kora reggeli 295,14 forint után este fél hétkor kissé magasabban, 295,24 forinton jegyezték.

A forint jegyzése euróban és svájci frankban viszont csökkent. Az eurót 359,16 forint után 358,63 forinton jegyezték este fél hétkor, a svájci frank jegyzése pedig a kora reggeli 329,48 forintról 326.95 forintra ment le.

Kedden a Magyar Nemzeti Bank (MNB) a piaci várakozásoknak megfelelően változatlanul hagyta az irányadó forintkamatokat. A monetáris tanács a döntés indoklásában leszögezte, hogy az MNB továbbra is az árstabilitás fenntartását tekinti a legfontosabb feladatának. Összegzésében válságállónak minősítette a magyar gazdaságot az MNB a járvány által támasztott kihívásokkal szemben. Jelezte egyúttal, hogy az inflációs kockázat emelkedésének az elhárítására törekszik a bizonytalan globális piaci környezetben.

A forint a hónap eleje óta az euróval és a dollárral szemben 0,4 százalékkal gyengült, a svájci frankkal szemben viszont 1 százalékkal erősödött. A tavaly december 31-i árfolyamához képest a forint 1,6 százalékkal áll erősebben az euróval szemben, 0,5 százalékkal erősebben a dollárral szemben és 2,8 százalékkal a svájci frankkal szemben.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!