Domokos László: a digitalizáció a versenyképességi kérdés

Gazdaság, 2019.11.12

A digitalizáció, az informatikai rendszerek megváltozása versenyképességi kérdés, előnyszerzési lehetőség és össztársadalmi stratégiai ügy egyszerre - jelentette ki az Állami Számvevőszék (ÁSZ) elnöke Miskolcon, a 32. Digitális Jólét Fórumon.

Domokos László az ÁSZ honlapján kedden közzétett összefoglaló szerint úgy vélte, hogy a digitalizáció új lehetőséget kínál a változásra, ezért stratégiai válaszadó képességnek kell tekinteni. Az állami szervezeteknek is érdeke, hogy alkalmazkodjanak az új kihívásokhoz, ám nem elég hagyni, hogy a változások pusztán megtörténjenek, menedzselni is kell azokat - tette hozzá. Az ÁSZ - mint fogalmazott - folyamatosan próbál változtatni, és arra törekszik, hogy az informatikai eszközökben és rendszerekben rejlő lehetőségeket mintaintézményként használja ki.

A számvevőszék évek óta digitális kritériumrendszeren keresztül visz végig minden változást, így többek között az elektronikus adatbekérő rendszer megújítását is, amely egyszerűsíti és átláthatóbbá teszi a szervezet munkáját, függetlenségének feltételeit pedig még hatékonyabban biztosítja - hangsúlyozta Domokos László a közlemény szerint.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!