Domokos László: a fejlett pénzügyi kultúra javítja az életminőséget

Gazdaság, 2019.01.17

A fejlett pénzügyi kultúra javítja az egyének életminőségét, növeli a létbiztonságot, ezért mindenki érdeke, hogy hozzájáruljon a lakosság pénzügyi ismereteinek fejlesztéséhez - mondta az Állami Számvevőszék (ÁSZ) elnöke az ÁSZ és az Econventio Kerekasztal Egyesület közös konferenciáján, csütörtökön Budapesten.

Domokos László, az ÁSZ MTI-nek küldött tájékoztatása szerint a konferencián hangsúlyozta, hogy a magyar társadalom pénzügyi tudatosságának fejlesztése érdekében cselekedni kell, és fontos a társadalmi felelősségvállalás egy új, társadalomtudatos és pénzügyileg tudatos generáció kinevelésében.

A számvevőszék elnöke előadásában üdvözölte a 2017-ben, a magyar lakosság pénzügyi tudatosságának fejlesztése érdekében született nemzeti stratégiát, amelynek kidolgozásában az ÁSZ is aktív szerepet vállalt. A kezdeményezés óta a társintézmények mellett számos civil szervezet és oktatási intézmény is foglalkozni kezdett a pénzügyi tudatossággal, amivel megjelent a társadalmi felelősségvállalás szerepe - tette hozzá.

Kiemelte, hogy az ÁSZ az elmúlt években társadalmi felelősségvállalásának kiemelt területévé tette a magyar lakosság pénzügyi kultúrájának fejlesztését és jelentős erőfeszítéseket tett annak érdekében, hogy a lakosság pénzügyi, közpénzügyi, közteherviselési ismeretei bővüljenek.

Az Állami Számvevőszék elnöke elmondta: az Econventio és az ÁSZ együttműködése keretében idén már nyolcadik alkalommal készült el a középiskolások pénzügyi kultúrájának felméréséről szóló tanulmány, mely hamarosan a szélesebb nyilvánosság számára is elérhető lesz. Előrelépést jelent, hogy a 2011 óta folytatott kutatások negyedik alkalommal terjednek ki a felnőtt korosztály pénzügyi ismereteire is.

"Minél többet foglalkozunk a pénzügyeinkkel, tervezzük a jövőnket, pénzügyi ismereteket tanulunk, kockázatokat és lehetőségeket mérlegelünk, annál tudatosabbak leszünk az életben, a pénzügyek terén" - fogalmazott Domokos László.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!