Eddig több mint 14 ezren pályáztak magánszálláshelyek felújítására 42,8 milliárd forint értékben

Gazdaság, 2020.06.24

Eddig több mint 14 ezren pályáztak a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) és a Kisfaludy 2030 Turisztikai Nonprofit Fejlesztő Zrt. június 4-e óta elérhető magán- és egyéb szálláshely fejlesztését célzó kiírásra 42,8 milliárd forint értékben - mondta Horváth Péter, a Kisfaludy 2030 Turisztikai Fejlesztő Nonprofit Zrt. vezérigazgatója szerdán a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.

Hozzátette, hogy a vidéki magánszálláshelyek még július 15-ig pályázhatnak a 60 milliárd forint keretösszegű fejlesztési támogatásra.

Tájékoztatása szerint az átlagosan megpályázott összeg 3 millió forint, a legtöbb igény Somogy, Veszprém és Zala megyéből érkezett. A kormány a vidéki szálláshelyeknek szóló pályázatról, egy nagyobb, 150 milliárd forintot biztosító turisztikai fejlesztési csomag keretében döntött - jegyezte meg. Emlékeztetett, hogy 2017-ben mintegy 300 milliárd forintos keretösszeggel indult el minden idők legnagyobb magyar turisztikai fejlesztését összefogó programja, amelynek célja, hogy Magyarország 2030-ig Közép-Európa legvonzóbb turisztikai célpontjává váljon. Mint mondta, a koronavírus okozta nehéz hónapokban is azon dolgoztak, hogy a fejlesztések ne álljanak le.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!