Egyesület alakult a kukoricatermelők érdekeinek képviseletére

Gazdaság, 2021.06.22

Kukorica Kör néven egyesület alakult a kukoricatermelő gazdák érdekeinek képviseletére, szakmai programok szervezésére, illetve szakmai tudásuk bővítésére - közölte az új szervezet kedden az MTI-vel.

A közlemény szerint az alapító tagok elő kívánják segíteni, hogy Magyarország, amely az Európai Unió meghatározó kukorica-exportőr országává vált, megőrizze versenyképességét, amihez elengedhetetlen, hogy a termelők megfelelő támogatás mellett innovatív megoldásokat alkalmazzanak, naprakész szakmai tudással rendelkezzenek.

Az egyre növekvő versenyben a magyar gazdáknak arra kell felkészülniük, hogy a nagy kukoricatermelő országok egyre több terményt fognak piacra dobni, ezzel pedig kiszoríthatják a magyar tengerit a két évtizede megszerzett piacairól - írták.

A közlemény szerint az egyesület megalakulásával egy olyan szervezet jött létre, amely a hazai termelők ismereteinek bővítését, a hazai és nemzetközi gabonapiaci hírek folyamatos átadása mellett annak szakmai értelmezését továbbá szakmai megmérettetéseket is céljául tűzte ki. Az összefogással, közös célok kialakításával hatékonyabban tudják képviselni a gazdálkodók érdekeit, ezáltal kiszámítható, állandó piacot és biztonságot teremtve számukra.

Az alapító tagok: AgriDron Kft., AGRO.bio Hungary Kft., Bugaci Aranykalász Zrt., Erste Bank Zrt., Glia Kft., Groupama Biztosító Zrt., Huminisz Kft., Hungrana Kft., OTP Bank Nyrt.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!