Egyetért az európai piacvédelemmel a Magyar Vas- és Acélipari Egyesülés

Gazdaság, 2019.06.12

A Magyar Vas- és Acélipari Egyesülés támogatja az Európai Acélszövetség (European Steel Association, Eurofer) kezdeményezését az uniós piac hatékonyabb védelmére.

Az MVAE szerdai közleménye szerint a szervezet igazgatója, Móger Róbert gyors cselekvést sürget az elmúlt hónapok acélpiaci változásai miatt. Hozzátette, hogy az európai vállalatokat hátrányosan érinti a vasérc drágulása, miközben a késztermékeket egyre kevesebbért lehet eladni. Helyzetüket az EU gazdaságának lassulása és a szén-dioxid-kibocsátáshoz kapcsolódó uniós adóterhek is nehezítik, miközben a világ más részein a gyártók lazább szabályok mellett, sokszor a környezetvédelmi- és munkavédelmi előírásokat figyelmen kívül hagyva termelhetnek - fogalmazott.

A MVAE vezetője úgy véli, hogy Európa a hiányos és nehézkes uniós piacvédelmi rendszer miatt nem tud versenyezni az ázsiai és délkelet-európai konkurenciával. Noha belföldön emiatt még nem volt szükségjelentős intézkedésre, a magyar acélipar már készül a nehezebb körülményekre - olvasható a közleményben.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!