Egyeztetést kezdeményez a Közszolgáltatói Vállalkozások Konzultációs Fóruma

Gazdaság, 2020.02.25

Háromoldalú egyeztetést kezdeményez a Stratégiai és Közszolgáltató Társaságok Országos Szövetségének (STRATOSZ) elnöke, Dávid Ilona a Közszolgáltató Vállalkozások Konzultációs Fóruma munkavállalói oldalának kérésére.

A STRATOSZ keddi közleménye szerint a március 3.-i tárgyaláson a munkavállalói és munkaadói oldal mellett a tulajdonosi jogokat gyakorló nemzeti vagyon kezeléséért felelős tárca nélküli miniszter, az Innovációs és Technológiai Minisztérium és a Pénzügyminisztérium képviselői is jelen lesznek. A megbeszélésen a résztvevők értékelik a 2017-2019. évi bérfejlesztés, valamint a 2020. évi minimálbér és garantált bérminimum hatásait, és áttekintik a 2020. évi vállalati bértárgyalások alakulását - írták.

A Stratégiai és Közszolgáltató Társaságok Országos Szövetsége 1994-ben alakult meg, mint a stratégiai jelentőségű és közszolgáltató vállalatok (távközlés, közúti és vasúti közlekedés, energia, vízgazdálkodás, média, stb.) országos gazdasági érdekképviselete. A STRATOSZ jelenleg tagja a Nemzeti Gazdasági és Társadalmi Tanácsnak (NGTT), a Közszolgáltató Vállalkozások Konzultációs Fórumának (KVKF), valamint a Nemzeti ILO Tanácsnak is. Így megkerülhetetlen tényezője lett a magyar nemzeti társadalmi párbeszédnek. A STRATOSZ, az ország legfiatalabb, de tagvállalatinak jelentősége és gazdasági súlya alapján egyik legjelentősebb munkaadói szövetsége.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!